Lounge Bar Bohemia

Lounge Bohemia patří mezi deset nejlepších barů v Londýně. Nenápadné dveře nás zavedou do obýváku naší babičky a nalepené staré noviny nám připomenou éru Československa. Vlastníkem baru je český rodák Pavel Tvaroh, který si vyjel v devatenácti letech do Anglie a postupně se propracoval až na pozici manažera jednoho pubu v luxusní čtvrti Hampstead. Cesta k vysněnému podnikání a vlastnímu byznysu nebyla lehká a trvala celých jedenáct let. Nejdříve Pavel Tvaroh působil jako spolumajitel Prague Baru, který si otevřel společně s přítelem z Čech. Nakonec však dopadlo vše jinak a nejlépe jak mohlo. Pavel si půjčil peníze, našel vhodné prostory a udělal kus práce. Výsledkem bylo otevření Lounge Bohemia na Great Eastern Street a s ní i podávání netradičních „molekulárních“ koktejlů. Experimentální koktejly vznikly z molekulární mixologie. Že Vám název nic neříká? Tak to zkusíme jinak.

Objednat si tu můžete becherovku v podobě cukrové vaty, lavender créme brulée (levandulová vodka, kondenzované mléko a vaječný koňak), cleaning theteeth (hráškové pyré, bílá čokolá, rum s vylouhovanou mátou) nebo russian breakfast (vodka s čokoládovým likérem, kaviár z černého piva a čokolády). Nebojte, všechny koktejly prošly lékařskou kontrolou. Sám majitel svým koktejlům říká manipulativní.